Δημήτρης Θ. Τσάτσος, Πολιτεία. Επίμετρο: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Έτος κυκλοφορίας: 2021 (Ηλεκτρονικό βιβλίο ελεύθερης πρόσβασης)

Η Πολιτεία είναι το τελευταίο βιβλίο που έγραψε ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος.

Αφιέρωσε σε αυτό τα τελευταία χρόνια της ζωής του και το θεωρούσε ως το magnum opus του. Η συγγραφή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και το βιβλίο κυκλοφόρησε δύο μήνες αργότερα, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του Δ. Τσάτσου. Όπως γράφει στον πρόλογο, η πολιτεία τον απασχόλησε μια ολόκληρη ζωή, και μάλιστα όχι μόνο διδακτικά και ερευνητικά – δηλαδή ως φιλοσοφικό, ιστορικό και θεσμικό φαινόμενο – αλλά και πρακτικά, έχοντας συμμετάσχει στους θεσμούς της, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε εκείνο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η νέα αυτή ηλεκτρονική έκδοση της Πολιτείας περιλαμβάνει εκτενές επίμετρο του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Η σειρά των e-books συνοδεύεται από την έκδοση του τριμηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού ελεύθερης πρόσβασης e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, του οποίου το πρώτο τεύχος θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο. Έτσι, το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου υπηρετεί την επιστημονική παράδοση του Ιδρυτή του και προάγει τη θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική και διεπιστημονική έρευνα στους τομείς του ελληνικού, αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δημοσίου δικαίου, της συνταγματικής ιστορίας και της πολιτειολογίας.

Ευελπιστούμε ότι ο νομικός κόσμος, αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τα εν λόγω επιστημονικά πεδία θα υποδεχθούν θετικά τα επιστημονικά αυτά εγχειρήματα και θα συμπράξουν στην ανάπτυξή τους.

Βρείτε το εδώ.

 

Καταχώρηση: 14-01-2022     Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 3 =