O Όμιλος στην Πόλη (NEO: 05/05/2014)

O Όμιλος στην Πόλη

Σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου   του Βοσπόρου (Bogazici University), ο Όμιλος Αριστόβουλος Μάνεσης διοργανώνει το ΙΣΤ’ ετήσιο συμπόσιό του στην Κωνσταντινούπολη, στις 9-11 Μαΐου 2014, με θέμα:

Ελλάδα και Τουρκία: Παράλληλες και αποκλίνουσες συνταγματικές διαδρομές

(πρόγραμμα στο pdf)

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο campus του Πανεπιστημίου, πάνω στον Βόσπορο, και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: Σύνταγμα και ιστορία, Σύνταγμα και Ευρώπη  και Σύνταγμα και πολιτική. Γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι η αγγλική. Την Κυριακή 11 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί από τον Όμιλο, ειδική συνεδρίαση στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης με θέμα  Σύνταγμα και μειονότητες. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Παρασκευής θα παρευρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος  θα απευθύνει χαιρετισμό. Σύνδεσμος του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου  θα είναι ο Γιάννης Κτιστάκις (yktistakis@gmail.com).

*Λεπτομερείς προτάσεις και οδηγίες για τη διαμονή, τις μετακινήσεις των Ελλήνων συνέδρων και το κατά προσέγγιση κόστος θα δοθούν από τον Γιάννη Κτιστάκι, το αργότερο ως το τέλος Ιανουαρίου. Παρ’ όλ’ αυτά, για καλύτερες τιμές, οι ενδιαφερόμενοι  καλό θα ήταν να κάνουν από τώρα τις απαραίτητες αεροπορικές κρατήσεις.

*Για την καλύτερη προετοιμασία του Συμποσίου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την κατ’ αρχήν επιθυμία τους να συμμετάσχουν, στέλνοντας  ένα e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ν.Κ. Αλιβιζάτου: val12law@otenet.gr (θέμα: Πάμε Πόλη).

*Σε κάθε ενότητα υπολογίζεται ότι, εκτός από τις βασικές εισηγήσεις (από έναν Τούρκο και από έναν Έλληνα συνάδελφο), θα γίνουν και από 3 δεκάλεπτες παρεμβάσεις (πάντοτε στην αγγλική). Οι  ενδιαφερόμενοι  παρακαλούνται να το δηλώσουν (στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΝΚΑ).

15 Ιανουαρίου 2014

===================================================================

O Όμιλος στην Πόλη

Ενημερωτικό Δελτίο 2

Καθώς ο αριθμός όσων δήλωσαν ως τώρα συμμετοχή στο Συμπόσιο του Ομίλου ξεπέρασε το απαγορευτικό minimum, επιβεβαιώνεται η διεξαγωγή του, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου   του Βοσπόρου (Bogazici University), στην Κωνσταντινούπολη, στις  9-11 Μαΐου 2014, με θέμα:

Ελλάδα και Τουρκία

Παράλληλες και αποκλίνουσες

συνταγματικές διαδρομές

 

Ιδού μερικές πρακτικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες (συμπεριλαμβανομένων και όσων αναλάβουν εισηγήσεις):

 

*Ο Όμιλος δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει ούτε μέρος της σχετικής δαπάνης˙ εξασφάλισε όμως  ένα ελάχιστο κόστος συμμετοχής 50€ για κάθε συμμετέχοντα, το οποίο θα καλύψει την μετακίνηση μετ’ επιστροφής με πουλμανάκια (α) από την πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Πόλης, στο Campus  του Πανεπιστημίου  την  Παρασκευή 9.5 και το Σάββατο 10.5, (β) από την πλατεία Ταξίμ στο πλοιάριο για Χάλκη την Κυριακή  11.5 επίσης μετ’ επιστροφής, καθώς και (γ) το εισιτήριο του πλοιαρίου  μετ’ επιστροφής από Πόλη σε Χάλκη, πάντοτε  στις 11.5. Το ίδιο ποσό θα καλύψει και το κόστος 3 γευμάτων, το μεσημέρι της 9 και 10.5 (στο Πανεπιστήμιο) και της 11.5 (στην Χάλκη).

 

*Κατόπιν αυτού, επειδή πολλά πρακτορεία ταξιδιών προσφέρουν εξαιρετικές τιμές (ιδίως όταν πρόκειται για groupe περισσότερων ατόμων), κρίθηκε σκόπιμο να αφεθεί στην πρωτοβουλία των συμμετεχόντων να κλείσουν εισιτήριο προς και από Κωνσταντινούπολη, καθώς και ξενοδοχείο (κατά προτίμηση στην περιοχή Ταξίμ).

 

*Συνιστάται, πάντως, στους συμμετέχοντες, να ταξιδέψουν προς Πόλη το αργότερο το απόγευμα της Πέμπτης 8.5  και να επιστρέψουν το βράδυ της Κυριακής 11.5. Έτσι, η παραμονή σε ξενοδοχείο περιορίζεται σε 3 μόνο νύχτες.

Ενημερωτικό δελτίο 3

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο του Ομίλου Αριστόβουλος Μάνεσης

Ορισμένες προτάσεις ξενοδοχείων …

Οι φθηνές λύσεις, όλες κοντά στην Πλατεία Ταξίμ (walking distance)

 

Ακριβές λύσεις οι οποίες απαιτούν μετακίνηση με ταξί στην πλατεία Ταξίμ ή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου:

 

Αρκετά ακριβές λύσεις οι οποίες, επίσης, απαιτούν μετακίνηση με ταξί στην πλατεία Ταξίμ ή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου:

13 Φεβρουαρίου 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

O Όμιλος στην Πόλη

Ενημερωτικό Δελτίο 4

 

Καθώς όλα εξελίσσονται κατ’ ευχήν με την διοργάνωση του Συμποσίου μας στην Πόλη, σας υπενθυμίζουμε τα προηγούμενα  Ενημερωτικά Δελτία που σας έχουν σταλεί στις 15.1.2014, στις 13.2.2014 και στις 4.4.2014 και σας αποστέλλουμε συνημμένως  μερικές  ακόμη  πρακτικές πληροφορίες:

*Εν πρώτοις, θα βρείτε συνημμένως την πρόσκληση του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων  για τη μικρή δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν των συμμετεχόντων  την Πέμπτη 8 Μαḯου  και ώρα  19.00 στο προαύλιο χώρο της εκκλησιάς της Αγίας Τριάδας, επί της πλατείας Ταξίμ. Επισημαίνεται ότι, εξ αιτίας της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, είναι προτιμότερο να προσέλθουμε εγκαίρως.

*Για όσους από τους συμμετέχοντες δεν προλάβουν να έρθουν στη δεξίωση, επισημαίνεται ότι το λεωφορείο που θα μας μεταφέρει την Παρασκευή 9 Μαḯου  από το Ταξίμ στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου θα αναχωρήσει στις 9 π.μ. από την είσοδο του ξενοδοχείου Μάρμαρα.

*Επειδή, πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έχουν ακόμη καταβάλει τα 50€ για τη συμμετοχή τους, παρακαλούνται να το πράξουν τώρα, στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό του Ομίλου: Τράπεζα Πειραιώς, 5220-014626-458 και ΙΒΑΝ GR31 0172 2200 0052 2001 4626 458.

*Για οτιδήποτε χρειασθούν, υπενθυμίζεται ότι «σύνδεσμός μας στην Πόλη είναι ο Γιάννης Κτιστάκις, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε από την Πόλη στο τουρκικό κινητό του: 0543.385.93.70. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μαζί του στο ελληνικό κινητό του: 6944.45.27.61

*Για όσους, τέλος από τους συμμετέχοντες έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στην Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής 11.5., θα ληφθεί μέριμνα για την έγκαιρη επιστροφή του πλοιαρίου από τη Χάλκη.

 

5 Μαḯου 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 16 =