ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αντώνης Μανιτάκης - Ανδρέας Τάκης

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Επιμέλεια: Αντώνης Μανιτάκης, Ανδρέας Τάκης

Σχήμα 17×24, σελ. 360, τιμή 17,70 €
ISBN: 960-423-167-7

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας οι κυβερνήσεις των σύγχρονων δημοκρατιών αντιδρούν με αναστολή ή με περιορισμό των εγγυήσεων και των ελευθεριών, και ιδίως της προσωπικής ασφάλειας των πολιτών τους. Τα τρομοκρατικά φαινόμενα επαναφέρουν στο επίκεντρο του πολιτικού και νομικού προβληματισμού το ζήτημα της βίας στο όνομα αρχών και αξιών. Η διεθνική και πλανητική εμβέλεια της σύγχρονης τρομοκρατίας έχει οδηγήσει τη διεθνή κοινότητα στην ένταση του συντονισμού και της συνεργασίας για την αντιμετώπισή της και στην προσφυγή σε θεσμικά και επιχειρησιακά μέτρα όπου η κρατική ασφάλεια αντιπαρατίθεται άνισα με τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, μια και αυτά εξ ορισμού αποτελούν τον ασθενέστερο πόλο. Το δίλημμα σαφές: ασφάλεια του κράτους ή ανασφάλεια του δικαίου; Οι συμβολές του παρόντος τόμους επιχειρούν μια ψύχραιμη εκτίμηση των συνθέτων ζητημάτων που εγείρουν για τη λειτουργία της δημοκρατίας οι νέες αυτές περιστάσεις από τη σκοπιά της νομικής και πολιτικής επιστήμης, των διεθνών σχέσεων, της ηθικής
και πολιτικής φιλοσοφίας.
H ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ομίλου Αριστόβουλου Μάνεση, περιέχει λεπτομερές ευρετήριο ονομάτων και όρων. Γράφουν οι: Αντώνης Μαντιτάκης, Ιωάννης Μανωλεδάκης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Απόστολος Παπατόλιας, Βασίλης Βουτσάκης, Ανδρέας Τάκης, Δημήτρης Μπελαντής, Χρήστος Τσαϊτουρίδης, Δημήτρης Σαραφιανός, Δημήτρης Χριστόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος και Σταύρος Τσακυράκης.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
  • Σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για το επίκαιρο θέμα της τρομοκρατίας.
  • Σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
  • Σε όλους του φοιτητές της νομικής, των κοινωνικών και των ανθρωπιστικών επιστημών.
  • Σε όλους τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης (πολιτικούς, δημοσιογράφους κ.ά.).
  • Σε όλους τους νομικούς
Η ΣΕΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ SOCIAL SCIENCES
Πρόκειται για νέα σειρά που φιλοδοξεί να γίνει βήμα και πλαίσιο αναφοράς για τις επιστημονικές πειθαρχίες των κοινωνικών επιστημών. Σε αντίθεση με αντίστοιχες σειρές, που χαρακτηρίζονται από περιοριστικές εξειδικεύσεις, η σειρά περιλαμβάνει κλασικά έργα από την ελληνική και την ξένη βιβλιογραφία, σύγχρονα κείμενα για ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη κοινωνία αλλά και έργα αναφοράς για φοιτητές, ειδικούς αλλά και ενεργούς πολίτες.
Σειρά: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / SOCIAL SCIENCES – ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Διεύθυνση σειράς: Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Καταχώρηση: 02-02-2012     Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ